Стопкадър: Фейсбук, Национална полиция на Украйна, архивВ новогодишната нощ няколко групи

...
Стопкадър: Фейсбук, Национална полиция на Украйна, архивВ новогодишната нощ няколко групи
Коментари Харесай

Един загинал и 8 пострадали при нападение с дронове срещу Одеса навръх Нова година

Стопкадър: Facebook, Национална полиция на Украйна, списък

В новогодишната нощ няколко групи дронове по море нападнаха Одеса. Към 1 часа в града се чуха мощни детонации. В приложението " Телеграм " оповестяват, че в два многоетажни блока за зародили пожари след рухването на парчета на улучени дронове. Властите приканват всички да са в укрития, заяви Българска телеграфна агенция.
 
По предварителна информация от одеските приложения в " Телеграм " са изумени 5 цивилни обекта. 

" До този миг има 1 умрял и 8 души са потърпевши ", заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в приложението " Телеграм ".

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски регион. 

" Казват, че както посрещнеш Нова година, по този начин ще преживееш годината. Е, тази година Украйна ще наруши това предписание: ще устоим и ще победим ", написа градоначалникът в обявата си. 

Длъжностни лица в западната Лвовска област, която граничи с Полша, оповестиха, че съветска въздушна офанзива рано на Нова година е нанесла вреди по постройката на университет в град Дубляни и е развалила паметника на пълководец на Украинската въстаническа войска от 1940 година в покрайнините на град Лвов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР